Unghundskurs – Norrköping

För dig som vill ge din hund bra förutsättningar att hantera unghundstiden!

Unghundsutveckling

Denna kurs är för dig som tycker det är viktigt att ge din hund coopingstrategier för att hantera sin vardag – man ger hunden verktyg att jobba med och kunna hantera sina känslor.

Detta är extra viktigt under tiden då hormonerna sprudlar och hunden tappar lite fotfäste i vardagen – med denna kurs vill vi ge er verktygen att rida ut stormen och tillsammans bibehålla den goda relationen och tryggheten i att bli äldre och mer vuxen med din hjälp.

På denna kurs kommer vi inte fokusera på lydnad eller att vara lydig i vardagen utan vi kommer fokusera mera på utveckling av beteenden och hantering av känslor och känsloyttringar. Detta kan till exempel vara hur man bemöter andra hundar, hur vi låter hunden undersöka och hantera olika miljöer. Hur lär man hunden att det är okej att bli rädd för att sedan komma över det och växa. Vi lär hunden kroppskontroll och att få hjälp att avreagera sig och bli av med stress från jobbiga situationer.

Här kommer vi bygga själförtroende och trygga vuxna individer med vägledning av er och förståelse kring hundens utveckling och vilka krav som är logiska att ställa under denna period.

Hunden ska vara äldre än 7-8 månader och max 2 år gammal. Det går även bra att gå denna kurs med en omplaceringshund, oavsett ålder.

Kursinformation

  • 5 tillfällen
  • 1,5h/träff
  • Max 6 deltagare
  • Kostnad 1900kr
  • Instruktör Miranda Jeborn Woller

Aktuella kursstarter

Kursen startar: Lördag 11/5

Övriga datum på kursen: 18 & 25/5 + 1, 8 & 23/6

Tid: 14:00 – 15:30

Plats: Himmelstalundsfältet, Norrköping


Kursen startar: Lördag 29/6
Övriga datum på kursen: 6, 13, 20 & 27/7
Tid: 14:00 – 15:30

Plats: Himmelstalundsfältet, Norrköping