HUNDMÖTESKURS

Behöver du hjälp med hundmöten?

Hundmöteskurs

Hundmöten är för många en stressfaktor och rent ut sagt väldigt jobbiga både för hunden och hundägaren.

Du kan ha en hund som gör utfall men lika ofta har man en hund som bara måste fram till alla hundar den ser. Oavsett vilket utav problemen ni har vid hundmöten så kan den vardagliga hundpromenaden bli till en kamp och skapa stress.

På hundmöteskursen tränar man utifrån hundens problem vid möten, hur får vi den att passera utan att agera gentemot den mötande hunden och hur får vi våran hund att slappna av. Allt detta tränar vi på i en hundgrupp där alla har samma problem.

Under kursen kommer vi jobba med olika strategier för att kunna hantera hundmöten i rörelse och stilla. Vi kommer att testa många olika övningar för att hitta vad som passar just er. Ni kommer få med er många nya aha upplevelser på hur ni kan vänja & träna er hund vid hundmöten – det blir mycket praktiskt arbete där vi börjar med att lägga en bra grund och jobba vidare med den grunden vid varje träff.

Vi kommer jobba mycket med att läsa av sin hund, agera innan hunden gör det. Samt träna på att hunden kan se sin trigger men välja sin förare istället för att reagera på den mötande hunden.

Ni kommer få läxa mellan varje tillfälle och det är viktigt att man tränar på det vi går igenom – på denna kurs kommer ni få verktyg att testa i er vardag för att se vad som passar er som ekipage allra bäst!

Kursinformation

  • 4 tillfällen
  • 2h/träff
  • 6-8 deltagare
  • Kostnad 1900kr
  • Instruktör Mia Karlsson eller Emma Witasp

Aktuella kursstarter

Kursen startar: Torsdag 9/5 (endast teori)
Övriga datum på kursen: 16 & 30/5 + 13/6 (praktiskt arbete)

Tid: 18.00-20.00

Plats: Kursen kommer att gå utomhus i Skänninge, första träffen inomhus utan hundar.

Hundmöte