Berikningskurs

När hunden får vara hund på riktigt!

Berikningskurs

Berikningskurs är en utav dom mest optimala kurserna att gå för att ge hunden ett innehållsrikt liv, ge den utlopp för medfödda beteenden, ge den en inre harmoni, skapa förståelse för sin hund och dess natur, skapa tid med stor kvalite tillsammans.

Att förklara vad berikning är i en kort text är en utmaning i sig men när vi på kursen gör övningar åt hunden så ligger tyngdpunkten på att plocka fram beteenden hos hunden som de måste få utlopp för, som dom måste få utföra för att må bra – precis som vi människor har grundläggande behov för att kunna leva ett bra liv har även våra hundar det – ämnet berikning är stort och man delar in det i olika grundområden:

rörelseberikning, födoberikning, revirberikning, jaktberikning, samarbete.
Alla dessa områden kommer vi att gå igenom på kursen och vi kommer att anordna roliga, spännande och annorlunda övningar så att både ni och hunden kommer få en så fantastisk upplevelse som möjligt! Under kursen kommer ni få skapa genom att få vara kreativa med den kunskap ni fått, vi är där och vägleder samt stöttar er i det ni ordnar åt era hundar.

Kursen är mestadels praktisk men den bygger på att ni lär er att ”tillverka” övningar åt era hundar – mestadels kommer vi jobba med att ni arbetar fram övningar som hunden sen får undersöka och uppleva.

Pga praktiska skäl kommer hundarna vara en hel del i bilarna medan ni arrangerar övningarna – kursen bygger på learning by doing (det gäller mycket praktiskt arbete för er människor), vill man inte ha hunden i bil får man ta med sig egen bur hunden kan vara i under dagarna.

Ni kommer lära er massor om hunden som art & individ!

Kursinformation

  • Helgkurs fredag-söndag
  • 10 h totalt
  • Max 8 deltagare
  • Kostnad 2600kr
  • Instruktör Mia Karlsson & Ylva Hedin

Aktuella kursstarter

Fredag – söndag 24-26/3

Övriga datum:

Tid: Fredag (enbart teori): 18.00-20.00. Lördag & söndag (praktik) 10.00-14.00

Plats:

Kursen går både inomhus och utomhus

berikningskurs