TORSDAGSTRÄNINGAR – SOMMAR 2024

För dig som vill kunna välja vad du vill träna på!

Torsdagsträningar

Varje torsdag med start vecka 26, den 27/6 och fram till och med torsdag vecka 30, den 25/7, kan man boka in sig på enstaka tillfällen med fokus på lydnad och olika teman för varje träning. Detta har varit väldigt populärt tidigare somrar och vi testar i år igen!

Vi kommer ha olika teman vid varje träff och ni kan se dem specificerade här i inlägget nedan. Man kan anmäla sig till 1 tillfälle eller flera och dom kostar 250kr/tillfälle.

Man anmäler sig genom att fylla i anmälningsformuläret på vår hemsida, där specificerar du alla träningar du vill medverka på i informationen övrigt, samt i vilken grupp: förmiddag eller kväll! Därefter kommer man få en bekräftelse på att du fått en plats (detta sker manuellt från vår sida). Funkar inte formuläret så skickar du in samma uppgifter som står i anmälan fast manuellt till oss på: kurs@lyckligajyckar.nu.

ANMÄLAN ÄR BINDANDE – vilket betyder att om man får förhinder att delta måste man själv sälja sin plats till en eventuell ersättare eller betala sin plats.

Plats: vi kommer att hålla till utomhus i den mån det går och med Skänninge som utgångspunkt (exakt plats fås vid informationen vi mailar ut till er alla inför träffarna). Hundar behöver kunna vara i bilen stundtals på aktiviteterna.

⭐️ TEMAN ⭐️

Nyhet för denna sommar är att vi kommer ha ett förmiddagspass och ett kvällspass! Man får självklart vara med på både förmiddagen och kvällen om man vill!

Tid förmiddag: 9.00-ca.10.30
Tid kväll: 18.00- ca.19.30

VECKA 26

FÖRMIDDAG 27/6 – KONTAKT & MOTIVATION – Under denna träff lägger vi grunden för att hunden ska ha motivation att jobba med dig istället för att bry sig om störningar runtomkring. Vi vill att hunden ska kunna söka dig för att få fortsätta jobba och vi tränar på många olika övningar som alla bygger på att hunden ska söka kontakt med dig utan att du ska behöva be om det – perfekt!

KVÄLL 27/6 – HUNDMÖTEN – Behöver du få till bra träning med hundmöten? Vill du ha övningar som kan hjälpa er mot lugnare & tryggare möten, då ska du komma på denna träff!

VECKA 27

FÖRMIDDAG 4/7 – HUNDMÖTEN – Behöver du få till bra träning med hundmöten som går att kontrollera? Vill du ha övningar som kan hjälpa er mot lugnare & tryggare möten, då ska du komma på denna träff!

KVÄLL 4/7 – KOPPELGÅENDE & FÖLJSAMHET – På denna träff kommer vi börja träna in hur vi vill att vår hund ska kunna gå i koppel under våra promenader. Vad gör vi när hunden börjar dra och hur kan man få hunden att bli följsammare när kopplet är på – Bra träning som lägger grunden för trevligare koppelpromenader!

VECKA 28

FÖRMIDDAG 11/7 – INKALLNING – Hur är det med din hunds inkallning? Kan den komma trots att det finns spännande saker runtomkring? Har du en perfekt inkallningssignal som gör att hunden vänder på klacken illa kvickt för att springa till dig? Här kommer vi jobba på att öka upp hundens motivation att komma till dig när du ropar på den – Kul träning som gör inkallningen ROLIG!

KVÄLL 11/7 – HUNDMÖTEN – Behöver du få till bra träning med hundmöten som går att kontrollera? Vill du ha övningar som kan hjälpa er mot lugnare & tryggare möten, då ska du komma på denna träff!

VECKA 29

FÖRMIDDAG 18/7 – HUNDMÖTEN – Behöver du få till bra träning med hundmöten som går att kontrollera? Vill du ha övningar som kan hjälpa er mot lugnare & tryggare möten, då ska du komma på denna träff!

KVÄLL 18/7 – NOSJOBB, SKOGSAKTIVERING – Nu ska vi ut i skogen och njuta utav vår hunds fantastiska nos, här kommer vi blanda lättare nosaktivering med lite mera nos jobb (spår/sök). Perfekt för alla som vill ha en trött och nöjd hund!

VECKA 30

FÖRMIDDAG 25/7 – LYDNADSBANOR – här kommer vi jobba med lika lydnadsmoment men vi kommer utföra dem som banor där hunden ska tränas i att hålla fokus under en ”längre” stund och samarbeta med sin förare utan att bry sig om vad som händer runtomkring. Perfekt träning för ALLA, oavsett om det är vardagslydnad eller tävlingslydnad man tränar så kan alla gå detta bantillfälle och lära sig massor med matnyttigt!

KVÄLL 25/7 – KROPPSKONTROLL OCH BALANS -här bygger vi starka hundar både mentalt och fysiskt, ni kommer få testa på olika roliga övningar som innehåller rekvisita i form av balansprodukter men även fasta föremål hunden ska interagera med på olika sätt och nyttja sin kropp – SUPERKUL TRÄNING!

Information

  • 1 tillfälle – 10 tillfällen beroende på hur många du anmäler dig till
  • ca: 1,5h totalt/tillfälle
  • Max 12 deltagare/tillfälle
  • Kostnad 250kr/tillfälle
  • Instruktör Mia Karlsson och Emma Witasp

Aktuella tillfällen

Torsdagar med start 27/6

Övriga datum: 4, 11, 18 & 25/7

Tid:

Förmiddag: 9.00-ca.10.30

Kväll: 18.00-ca.19.30

Plats:

Vi kommer att hålla till utomhus i den mån det går och med Skänninge som utgångspunkt (exakt plats fås vid informationen vi mailar ut till er alla inför träffarna). Hundarna behöver kunna vara i bil stundtals under aktiviteterna.