Vår syn på hundträning

Lyckliga Jyckar

Vår syn på hundträning

Kurser:

Att gå kurs hos Lyckliga Jyckar ska vara ett tillfälle där hund och ägares relation stärks, där man får ny kunskap i hundens behov och hur vi på ett logiskt och trevligt sätt lär hunden beteenden som vi vill få fram eller eliminera i vardagen, relationen och i olika miljöer. Vi vill också lyft fram att vi på Lyckliga Jyckar lägger stort engagemang i att anordna kurser där hundens beteenden och behov sätts i centrum.

Vi jobbar med belöningsbaserad träning på alla kurser – vilket betyder att vi erbjuder belöningar som er hund vill ha för att få den att utföra det vi vill. Leksaker och godis är vanligast men det betyder inte att vi enbart matar och mutar våra hundar – vi vill att hunden ska lära sig att utföra uppgiften vi gett den och som lön för mödan får den belöning om inte uppgiften i sig är belöning nog.

Lyckliga Jyckar inriktar sig på hundkurser som passar alla hundar & raser samt lyfter fram viktiga ämnen som hundens mentala & fysiska hälsa. Kurserna är till för alla och vi på Lyckliga Jyckar har ett brett kursutbud för att försöka tillgodose så många hundägares behov som möjligt, men samtidigt tummar vi inte på kvalitén och bemötandet. Alla raser och blandningar är välkomna till oss och inga medlemskap behövs för att gå våra kurser.

Lydnad:

Vi på Lyckliga Jyckar tar avstånd ifrån fysiska/hårdhänta eller psykiska/hotfulla tillrättavisningar utav hundarna. Vi använder inte skrämsel eller andra tillhyggen i vår träning. Vi står för våldsfri träning och tror på att en bra relation byggs upp genom trygghet, ansvar, konsekventa regler och ödmjukhet inför er hund som individ och dess förutsättningar.

Vi vill ge er Lyckliga Jyckar helt enkelt (och på köpet får vi lyckliga hundägare, såklart!)

Namnet Lyckliga Jyckar:

När det kommer till vårt namn så vill vi förmedla en känsla i våra kurser. En känsla där hund och hundägare trivs och njuter utav att tillbringa tid ihop. Vårt måtto är att det ska vara kul att vara hund och det ska vara kul att ha hund!

Namnet Lyckliga Jyckar symboliserar vad vi vill få fram i en relation mellan hund och ägare och att vi försöker anordna hundkurser där hundens behov sätts i fokus och där vi som arrangör gör vårt bästa för att skapa bra innehållsrika kurser som sprider kunskap om hunden som individ, samt att ni som hundägare ska känna er väl omhändertagna och att vi skapar trygghet i det vi försöker lära ut.

Hundlydnad ska vara kul och ska tränas med respekt för alla inblandade – det är vad vi står för!

LIFE IS SHORT, SPOIL YOUR DOG!

Välkomna till oss på Lyckliga Jyckar!