RALLYLYDNAD NYBÖRJARKLASS

Härlig lydnad med fokus på glädje och samarbete!

Rallylydnad

Grunden i rallylydnad är glädje och samarbete. Träningen går ut på till att stärka kommunikationen mellan hund och hundförare och tillsammans ska ni ta er genom en bana som är byggd av skyltar med olika moment på. Rallylydnad passar för er som vill ha en följsam & uppmärksam hund, samt för er som vill ha härlig samvaro med hunden och stärka upp relationen!

På nybörjarkursen kommer vi gå igenom nybörjarklassens alla skyltar och vårt mål är att ni ska ha en bra grund att stå på inför kommande kurser eller tävlingar. Men man behöver inte ha tävlingsambitioner för att gå denna kurs!

I nybörjarklass är hunden kopplad i banan vilket gör rallylydnad till en utmärkt gren att börja tävla i. Föraren får dessutom prata, uppmuntra och berömma hunden hela tiden, och även visa med händerna, ni behöver alltså inte vara tvungna att kunna ha hunden lös bland andra hundar under denna kurs.

Många som börjar med rallylydnad upplever att de får bättre kontakt med sin hund även till vardags och att hundarna verkligen gillar den positiva känslan som genomsyrar rallylydnaden, både på träning och tävling.

Namnet rallylydnad syftar inte på att det ska gå fort utan är en fingervisning om att föraren är ”kartläsare” o hunden är den som ”kör” enligt förarens anvisningar. På tävling bygger domaren en bana och som de tävlande ekipagen sedan ska ta sig igenom. 

Kursinformation

  • 5 tillfällen
  • 1,5h/träff
  • Max 6 deltagare
  • Kostnad 2100kr
  • Instruktör Mia Karlsson eller Sanna Carlsvärd. Diplomerade Rallylydnadsinstruktörer

Aktuella kursstarter

Kursen startar: Måndag 9/9

Övriga datum på kursen: 16, 23 & 30/9 + 7/10

Tid: 19.00-20.30

Plats:

Kursen går inomhus i uppvärmd träningslokal i Skänninge och/eller utomhus vid fint väder.