BLODSPÅR BERIKNING

Ett riktigt äventyr med många nya upplevelser!

Blodspår berikning

Nu när du förstått hur fantastiskt roligt det är att se sin hund spåra och framförallt hur belåten och till freds den blir vill du ju kunna komma vidare i blodspårsträningen. Därför vill vi erbjuda nästa steg inom aktiviteten blodspår.

På denna kurs kommer vi jobba med längre spår och ni kommer få lära er om problemlösning i spåret, hur vi jobbar med hundar som är för snabba, eller med hundar som tycker det är lite läskigt, eller vad gör vi med hundar som inte vill sluta spåra? Ja, allt detta går vi igenom på denna fantastiska helgkurs! Vi lämnar allt vad prov och regler är och istället tittar vi på hur hunden VILL ta sig an spåret vi lagt – mycket spännande!

Ni kommer även få chansen att testa på olika sorters vilt och se vad som händer med just er hunds spårarbete när vi byter ut skanken mot annat djurslag!

Här kommer vi lägga fokus på hur vi kan skapa upplevelser i spåret för våran hund för att få fram så många olika beteenden som möjligt som är kopplade till hundens jaktbehov. Det kommer bli teori där vi pratar mycket om vad ett spår innehåller, hundarnas olika medfödda jaktbeteenden och hur vi kan tillgodose dem för varje individ – en helt fantastisk kurs för både hunden & dig!

Ni får lära er att titta mera på vad hunden förmedlar för känslor under spårningen och hur just din hund löser svårigheter och spännande saker som sker under spårningen. En total djupdykning i det fantastiska ämnet blodspår.

Alla kunskapsnivåer på hundar och hundägare är välkomna, vi anpassar alltid varje spår efter individen ändå så det spelar ingen roll om man är nybörjare eller van blodspårare!

Deltagarantalet är begränsat till 6 ekipage, så det är först till kvarn som gäller för denna fantastiska helgkurs! Kursen är fredag – söndag. Fredagen har vi enbart teori kring blodspår och lördag – söndag är det heldagar i skogen där vi blandar teori med praktik.

Kursinformation

  • Fredag-söndag, Helgkurs
  • ca.15h totalt
  • Max 6 deltagare
  • Kostnad 2800kr
  • Instruktör Mia Karlsson Diplomerad Blodspårsinstruktör

Aktuella kursstarter

Helgkurs 12-14/4

  • Fredag 17.00-20.00 (enbart teori)
  • Lördag: 9.00-ca.15.00
  • Söndag 9.00-ca.15.00

Plats:

Skogar runt Mjölby/Skänninge/Väderstad