Valpkurs

När du vill ha den bästa starten!

Valpkurs

Vår valpkurs är en kul och spännande lydnadskurs för dig och din hund där vi har valt ut dom bästa övningarna att lära sin valp för att få en bra grund för att jobba vidare med sin hund. Fösta tillfället kommer enbart vara teori med viktig information och tips inför valp tiden. Då kan ni också ställa frågor och undersöka lokalen. Hundar kan tyvärr inte medverka på teoritillfället. Det går att hyra vår lokal om man vill besöka den med valpen innan kursstart, det kan vara en bra start för din hund att få undersöka miljön i lugn och ro, se info under fliken i menyn: Hyra hallen.

Under kursens gång tränar vi på olika praktiska vardagsbeteenden så som inkallning, hantering, gå fint, lek mm. Vi har samlat alla bra övningar som vi tycker ni behöver få med er som kunskap inför fortsatt träning med valpen.

Kursen passar alla typer av hundar, oavsett ras & ålder. Vi individanpassar övningarna så att det blir lagom svårt för var och en, på så sätt spelar det ingen roll vilken kunskapsnivå ni är på och därför kan man även gå denna kurs med en äldre hund som inte har så mycket träningserfarenhet sen innan.

Kursen passar dig som vill lägga en trygg grund i er relation tillsammans med hunden, för er som vill träna belöningsbaserat – vilket betyder att vi lyfter fram och fokuserar på det vi vill hunden ska göra, förstärker det och jobbar vidare utifrån valpens egna nyfikenhet. Men vi kommer också gå igenom beteenden som valpar ofta har, tex att den inte vill lämna ifrån sig saker, drar i kopplet, inte kommer till ro & vad man kan göra då – allt på en nivå som alla kan förstå och som gör arbetet att träna sin hund enkelt och ROLIGT!

Bästa starten – jobba som ett team!

Har du en hund som är väldigt skällig i nya miljöer eller mot andra hundar vill vi att ni kontaktar oss först innan ni anmäler er, kanske behöver ni komma själva till oss innan ni går en kurs med andra hundar.

Kursinformation

  • 6 tillfällen
  • 1,5h/träff
  • Max 6 deltagare
  • Kostnad 2100kr
  • Instruktör Emma Witasp eller Mia Karlsson

Aktuella kursstarter

Kursen startar: Lördag 17/8
Övriga datum på kursen: 31/8 + 7, 14 & 28/9 + 5/10

Tid: 10.00-11.30
Första tillfället den 17/8 är det enbart teori och inga hundar ska tas med!

Plats: Kursen går kombinerat inomhus & utomhus i Skänninge beroende på väder.